Изравняват заплатите на надзиратели и полицаи

След няколко месеца на протести – исканията на надзирателите бяха изпълнени

Заплатите на надзиратели и полицаи ще бъдат изравнени. Заповедта за това вече е подписана от министъра на правосъдието Цецка Цачева и влиза в сила със задна дата – от 1 януари. До това се стигна след няколко месеца на протести от страна на служителите в затворите.

„В изпълнение на поетия ангажимент от министър-председателя Бойко Борисов за отпускането на 15 млн. лв. допълнително за Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО), днес министърът на правосъдието Цецка Цачева подписа заповед, с която се изравняват възнагражденията за специфичните условия на труд на двете главни дирекции с тези на служителите от МВР“, съобщават от правосъдното ведомство.

Със заповедта, която е съгласувана с ръководствата на синдикатите,  сумата за специфични условия на труд от 95 лв. става 190 лв.

„На днешното съвещание, което продължи над 5 часа, се набелязаха насоки и  бяха обсъдени предоставените до момента документи, с които технологично ще се определят следващите стъпки за увеличаване на основните месечни възнаграждения на служителите. Уточнена бе необходимостта от допълнителна информация, както и формата, под която тя ще бъде предоставена. За постигнатия напредък в преговорите по поставените искания двата синдикати отправиха благодарност към министър-председателя Борисов и министър Цачева“, съобщават още от министерството.