Обучението се проведе на базата на БНТЦ

Обучението се проведе на базата на БНТЦ

В рамките на пет дни в София се проведе третият (последен)модул от курс за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF). Обучението се проведе на базата на БНТЦ, а заниманията бяха водени от Манук Хиндлиян и Пресиян Коев. В тях се включиха 11 млади специалисти от цялата страна. Освен това в групата имаше и представителка от Руанда, която е в България специално за да премине обучението на курса и да се яви на изпит.

В модул 3 беше наблегнато на теми свързани с планирането на тренировката и изготвяне на план за физическа подготовка и психология. Всичките кандидати се включиха с огромно желание и показаха завиден интерес в заниманията,съобщи БФ Тенис.



Обучението за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF) се състои от три модула.

След края на първия модул кандидатите бяха разпределени в две групи. Втората група ще премине обучението си по модулите 2 и 3 след 1 юни.



След края на третия модул, всички родни специалисти, които преминат успешно курса получават сертификат от от ITF и БФТ за успешно завършен курс на Ниво 1, който отговаря на деца от 6 до 12 годишна възраст



Новата стратегия за развитие на треньорските кадри и усъвършенстването им на БФТ стартирана през 2014 г. включва провеждане на подобен курс всяка година, а на всеки две години да се организира курс за треньори на напреднали състезатели (Ниво 2). Планира се в обозримо бъдеще за първи път в България да се проведе курс Ниво 3, най-висока степен по методологията на ITF.



През 2016 г. България стана първата страна на Балканския полуостров, чиято система за треньорско обучение бе призната от Международната федерация. Благодарение на това всички курсове, организирани у нас, ще бъдат сертифицирани от ITF.