МВР за Братя Галеви: Ще знаем къде са, когато ги задържим

Крими

30-03-2018, 18:07

Снимка:

Александра Милева

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отстраняват 13 граничари от летище „София“

Проверките за проблема с непроверените пътници на летище „София“ продължат

МВР ще знае къде са братя Галеви, когато ги задържи. Това стана ясно от думите на зам.-главния комисар на МВР Георги Арабаджиев по време на редовния месечен брифинг на ведомството. Повод за коментара стана захвърляла се по-рано през деня в медиите информация, че силовото министерство знае евентуалното местонахождение на издирваните.

„Братя Галеви можем да кажем къде се намират,  в момента в който ги задържим. Работим активно. Ще знаем, когато ние ги задържим. Ние нямаме физическата възможност, когато те се намират на територията на друга страна, да ги задържим. Това става чрез съответните местни полицейски органи“, заяви Арабаджиев.

Другата основна тема на месечния брифинг на МВР очаквано беше пробива на Летище „София“. На 20 март десетки пътници влязоха в страната ни без да бъдат проверявани от паспортните служители на летището.

Министър Валентин Радев обясни, че 13-те служите, допуснали това да се случи,  вече са отстранени, а тях и двама техни ръководители. Проверките по случая продължават.  До 16-ти април трябва да стане ясно какво точно се е случило и защо тези служители не са били на местата си.

„Контролът продължава, има командировани служители от други летища – Варна и Бургас“, обясни министърът.