Национален шампионат по спортно ходене се провежда в Добрич

Днес от 10.00 часа

Добрич ще е домакин на Националния шампионат по спортно ходене за мъже, жени, юноши и девойки под 20 г., юноши и девойки  под 18 г. и момичета и момчета под 16 г. тази събота, 31 март. Организатори са БФЛА и СКЛА „Добруджа 99” с президент Николай Янков. Състезанието ще започне в 10 часа със старта на момичета под 16 г. на 3 км. сп.ходене и на мъжете и на женитена 20 км.
25 минути по-късно ще стартират и момчетата в същата възрастова група. Състезателната дистанция за дев.мл.в е 5 км., а стартът ще бъде даден в 10.50 ч.
Последни ще стартират Юношите под 18 г. и юношите и девойките под 20 години, които  ще се състезават на 10 км. Всички те ще стартират в 11.30.
Състезателното трасе ще бъде обозначено по бул. Русия в отсечката от светофара до Кауфланд  посока Варна до малко преди светофарите на бул. 25 септември. За тази цел ще бъде затворено дясното платно на булеварда за времето на състезанието, а движението на автомобили ще се извършва по другото платно
Голямата атракция се очаква да бъде Радосвета Симеонова, която пред родна публика да се окичи с шампионска титла на 20 км. при жените.Това се очаква да стане някъде около 12.45 часа.
Най-добрите ходачи ще бъдат включени в националния отбор на България, който ще участва в Балканското първенство в Сърбия на 14 април.

Източник: МГ Добруджа