Откриха зоокът в двора на ДГ „Захарно петле” в „Северен”

Мисия Пловдив

31-03-2018, 11:37

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Гостите останаха очаровани от артистичното майсторство на децата

След зимата рано или късно идва пролетта – с тези думи посрещна гостите от район „Северен” директорът на ДГ „Захарно петле” Цветанка Лазарова. Да бъдат заедно с децата по случай откриването на зоокът в двора на детското заведение бяха кметът на района инж. Ральо Ралев, неговите заместници Лариса Кътова и Калоян Георгиев и секретарят Десислава Йорданова. Малките петлета обясниха, че закъснялата зима е попречила на това събитие с неочаквания сняг навръх първа пролет, но сега децата ще могат вече да разкажат за новите си придобивки.
В техния зоокът има какви ли не птици и животни: гнездо с два щъркела и кълвач, зайче и елен, кученце и птички, приютени в малки къщички. На гостите беше обяснено, че страховитата Баба Яга, която виждат, не плаши, а пази животните им от злосторници, а едно дете добави, че е изработена и оградка от клончета, за да не влиза никой сред обитателите на зоокъта. С песни и танци бе дадено началото на  пролетния сезон и на настъпващите празници, красив символ на които бяха огромните великденски яйца, разположени в близост до къта.
Гостите останаха очаровани от артистичното майсторство на децата, за което кметът специално ги поздрави. Инж.Ралев благодари на децата за поканата и сърдечно поздрави директора Цветанка Лазарова и нейния неуморен екип, които всеотдайно се грижат за формирането на най-малките граждани на „Северен”. На присъстващите родители той пожела да продължават да възпитават децата си в любов към природата, защото от опазването и зависи всеобщото ни добруване.