Посрещнахме истинската пролет с много смях и “цветно” настроение

Добруджанци

31-03-2018, 16:30

Снимка:

Община Ген. Тошево

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Ген. Тошево поздрави самодейците

Какво ще видим до края на седмица в Ген. Тошево

Събитието беше организирано по случай 1 април – Международен ден на хумора и шегата

За тринадесета поредна година НЧ “Светлина – 1941” и Община Генерал Тошево организираха най-радостния, цветен и забавен детски празник – карнавалът “Голямата усмивка”. Събитието което отдавна се е превърнало в традиционно беше организирано по случай 1 април – Международен ден на хумора и шегата.
Както всяка година и сега шумната забава започна със символичното предаване на ключа на властта от страна на кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров на сатириците и водещия на събитието – Красимир Демиров, превъплатил се майсторски в ролята нa гост от далечна Швейцария. Усмихнатото но много справедливо жури на карнавала беше съставено от Цветелина Христова – директор на Историческия музей в града, Райна Стойчева – актриса от театрален колектив “Г. Шивачев” и Мария Господинова – секретар на НЧ “Светлина – 1941”.    Изпълненията бяха 22, а в цветния празник се включиха близо 150 участника от всички възрасти със забавни, шеговити, оригинални и интересни костюми и плакати. Всички бяха подготвили забавен скеч или постановка. Децата от детските градини и училищата в общината пееха песни и разказваха анекдоти. Веселото настроение беше поддържано от парад на шарени клоуни, хумористични герои от приказки и вицове, както и от герои от голямата сцена на театъра. Участниците се надпреварваха за вниманието на публиката и журито не само със своите костюми, но и с много бутафорни оръжия и хумористични плакати. Фантазията и майсторството, както и емоцията и вдъхновението на участниците при представянето на костюмите бяха оценени подобаващо.
На сцената в НЧ “Светлина – 1941” публиката видя и някои много сполучливи, красиви и запомнящи се превъплъщения на популярни образи – Аладин от известния детски сериал, японска гейша, Котаракът в чизми, Баба Яга, Клеопатра, няколко различни версии на Пипи дългото чорапче, циганка – гадателка и задължителните за фестивала образи на животните от гората, сякаш току що излезли от някоя приказка.
За Крал на карнавала единодушно беше избран Георги Василев, който се появи с хубав костюм на Котаракът в чизми, а Кралица на карнавала стана Мадлен Власева, която се беше превъплатила в ролята на Пипи дългото чорапче. Награда за най-масово участие в “Голямата усмивка” получиха Мини балет “Алексия”, III “а” клас на ОУ “Хр. Смирненски” – град Генерал Тошево и ОУ ”В. Левски” – село Преселенци. Наградите за най-смешен и оригинален костюм отидоха при II и III “б” клас на СУ “Н. Вапцаров” – град Генерал Тошево и ОУ “Хр. Ботев” – село Кардам.

Ето всички останали, които получиха награди за своите представления на 12-то издание на карнавала “Голямата усмивка”:

Най-оригинален плакат:

III “а” клас на ОУ “Хр. Смирненски”

Най-добър арсенал от бутафорни оръжия:

Гости от Дубай – село Изворово

I “а” клас на СУ “Н. Вапцаров”

Калоян Колев

Най-атрактивно участие:

ДГ “Първи юни”

I “а” клас на ОУ “Хр. Смирненски”

Сборна формация при НЧ “Светлина – 1941”

II “б” клас на ОУ “ Хр. Смирненски”

II “а” клас на СУ “Н. Вапцаров”

Най-малък участник:

Камелия Пенева

Скечове и постановки:

IV “б” клас на ОУ “Хр. Смирненски”

ПК “Надежда” – село Чернооково

НЧ “Стефан Караджа – 1941” – село Чернооково

В края на празника бяха обявени и победителите и наградените от двата конкурса, включени в карнавала “Голямата усмивка” – за най-забавна рисунка и за написване на хумористичен или сатиричен разказ, преразказ, анекдот или стихотворение.

Жури в състав” Стойчо Стойчев и Иван Иванов присъди първа награда на Жени Красимирова Енева. Наталия Колева Недялкова спечели втора награда, а Юлия Тодорова Йорданова – трета. Организаторите раздадоха и три поощрителни награди – на Михаела Стоянова Стефанова, Емануела Илиева Георгиева и Дарина Владимирова Николова.

В конкурса за хумористично стихотворение не беше връчена първа награда. С втора беше отличен Михаил Маринов, а с трета – Мария Денева. Поощрителни награди получиха Райна Стойчева и Божидара Тодорова. Журито на този конкурс включваше Маргарита Великова – началник Отдел “Култура и вероизповедание” и Стойчо Стойчев – читалищен деец, художник и писател.