Терени на стряскащо високи цени гонят инвеститорите от Бургас

Парите

01-04-2018, 13:58

Снимка:

Дарик Бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търновски фирми искат промяна в индексирането на наемите на общински терени

Кметът: Трябва да се намерят средства за инфраструктура във вътрешността на областта

Терени на стряскащо високи цени гонят инвеститорите от Бургас, съобщава ДарикПо информация на кмета на Бургас - Димитър Николов стойностите на индустриалните терени, при това в най-добрите локации и в централните индустриални зони на градовете се предлагат между 10 и 30 евро на кв./м. 
"Ако погледнете по оста Бургас - Ветрен, по протежението на магистралата, там всички парцели се продават на цени от 80 до 300 евро на кв.м. Няма такъв бизнес нито в България, нито в Европа, който да дойде тук и да купи 50 дка имот за по 200 евро и да развива индустрия", коментира Димитър Николов. 
Според него, е необходимо Община Бургас да осигури инфраструктурен достъп до евтините терени и до вътрешността на областта. Това, по думите му, може да се случи единствено със средства от еврофондовете. 

скаме в нашия регион да се даде право на местната власт да реши как да ги оползотвори по най-ефективен и рационален начин", каза още Димитър Николов.

Като пример, той посочи изграждане на четирилентови пътища до малките общини в областта. С добра инфраструктура ще се даде възможност на бизнеса да излезе в индустриални територии извън територията на Бургас.