Нападнатият режисьор Николай Поляков: Невежеството поражда агресията

Животът

01-04-2018, 16:09

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нападнаха режисьора Николай Поляков

След инцидента той заяви, че не се страхува и се опитва да прости

Режисьорът Николай Поляков, който беше бит и ограбен след представление, заяви, че не е понесъл тежко инцидента, защото се е опитал да се съпротивлява. „Ако човек се привиди само като жертва, дълго време ще носи травмата от това”, каза той в ефира на БиТВ.

Той разказа, че е бил нападнат в тъмен участък, когато се е прибирал към дома си. „Някой силно ми дръпна чантата, аз се обърнах и последва сбиване”, посочи той. По думите му обаче младостта на нападателя си е казала думата, неговите удари са били по-тежки и в крайна сметка е успял да му вземе чантата.

„Невежеството поражда агресията, то отпраща човека в едни по-ниски нива на обществения живот и насилникът обикновено чувства себе си като жертва”, коментира Поляков.

Той беше категоричен, че не се страхува след инцидента, и вярва, че след лошото му предстои нещо добро.

„Първият и най-силен ефект от насилието винаги е унижението. Малката доза, която може да спаси част от унижението, е да не си се предал, да си се опитал да се съпротивляваш, да отстояваш по някакъв начин себе си, това спестява унижението”, коментира режисьорът.

Той разкри, че се опитва да прости на нападателя. „С годините се убеждавам все повече, че всеки конфликт в крайна сметка би трябвало да бъде краткотраен, той не носи в себе си перспектива. Ние сме хора, имаме чувства и емоции, жертва сме на тях, но трябва бързо да се освобождаваме, да намираме равновесието”, заяви Поляков.