Поредни 100 обаждания на горещия телефон в общината

Заралии

02-04-2018, 15:30

Снимка:

pixabay.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горещ телефон на касовия бон

За три дни

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 30 март до 1 април, са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града.

Съобщено е за глутница бездомни кучета в района на кварталите „Железник“, „Лозенец“, градинката в района на баня „Пиперка“, както и в селата Подслон и Християново. Реагирали са екипи на Общинския приют за безстопанствени животни. Има подадена и информация за лаещ домашен любимец, затворен в гараж на адрес „Августа Траяна“ №46.

На Горещия телефон е сигнализирано за двама мъже, във видимо нетрезво състояние, които са запалили огън зад блок №93 на ул. „Генерал Столетов“. Съставен им е Акт за установяване на административно нарушение от екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“.

Подадена е информация, в събота, за група деца, играещи на територията на строителна площадка, намираща се на пресечката на ул. „Св. Княз Борис“ и „Александър Батенберг“, както и за младежи, които са на покрива на изоставена сграда в района на бившото ДЗУ.

През празничната неделя е съобщено за силна музика от няколко заведения в града, както и за изнесена музикална уредба на улица в кв. „Лозенец“.

Сигнализирано е и за неспиране на автобуси от междуградския транспорт в село Козаревец. Подадено е оплакване и за прекалено бързо затваряне на вратите на автобус, пътуващ по линия №96 в Стара Загора, както и пропускане на спирка по зададения маршрут. Извършена е проверка и са установени нарушенията от водача на превозното средство.

През изминалите дни са постъпили сигнали още за висяща ламарина от покрив на сграда, намираща се на югоизточния ъгъл на бул. „Патриарх Евтимий“ и „Цар Симеон Велики“, както и за паднали от вятъра оградни пана на строеж в района на ул. „Капитан Петко Войвода“ №20.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.