Незаконна сеч в Западен парк

Животът

03-04-2018, 10:01

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жена е пострадала при взрив на газова бутилка в кв. „Западен парк“

Зам.-кметът обеща конна полиция

Поредни сигнали за незаконна сеч в гората на столичния Западен парк. Сигналът получихме преди ден за поредни изсечени дръвчета, а жителите на кварталите наоколо организират протест, предава БиТВ.

Лидия Методиева, която сигнализира за проблема, посочи, че постоянно е свидетел на това как гората намалява. „Постоянно се ужасявам от това, което виждам – гората намалява. Чух, че обикаляли полицаи в парка, но аз самата съм виждала ромите да идват с каруци, коне и дори на рамене да влачат дървата. А ако извадя телефон да снимам веднага тръгват към мен със заплахи”, посочи тя.

Живеещите споделиха, че се налагат глоби, но ни кой не ги плаща. От известно време насам са свидетели и на нерегламентирано изхвърляне на боклук в парка.

Зам.-кметът на район "Красна поляна" се ангажира конна полиция да започне да обикаля в парка. „Зачестиха действията ни с полицията - има съставени актове и две съдебни производства. Възможно е да има горски охранители и се надявам скоро до 2-3 месеца от СДВР да започне да идва конна полиция и да охранява”, заяви Николай Вушовски.

Живеещите посочиха, че трябва да се вземат мерки за превенция и не вярват направеното от кмета да даде резултат. „Ще протестираме на 10 април на последната спирка на трамвай 10 от 18 часа”, заявиха живеещите в района. Исканията им са да има конна полиция в лесопарковата част, да се възстанови горското стопанство, да се сложи бетонна ограда и да се районира парка, за да подаваме ефективни сигнали.