Рекордните 480 кг. пластмасови капачки предадоха в Северен

Мисия Пловдив

03-04-2018, 10:10

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С нарастваща масовост в района се осъществява инициативата за събиране на пластмасови капачки, средствата от преработването на които се влагат в общественозначими каузи

Район “Северен” подобри своя рекорд по предадено еднократно количество пластмасови капачки. След като миналата година месец март предадоха 420 кг,  то сега, само за 3 месеца , благодарение на инициативността на пловдивчани,  районното кметство събраха рекордните 480 кг.
С нарастваща масовост в района се осъществява инициативата за събиране на пластмасови капачки, средствата от преработването на които се влагат в общественозначими каузи. Отзивчивостта на хората в края на миналата година зарадва обитателите от Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания към КСУ “Олга Скобелева”.
Тази година кметът Ралев и Кирил Гаров – лицето на неправителствената организация “Here2Help”, решиха да насочат дарителския си жест към тригодишната Лилия Козарева, за която в момента тече кампания под надслов “Доброто Продължава”, организирана от ДГ “Дъга” към Район “Северен”. Лилия, която е едва на 3 години, страда от „ретинопатия на недоносеното” и след прекарани няколко оперативни интервенции продължава да се нуждае от специализирано лечение на зрението.
“Нека помогнем на Лили да възстанови зрението си! Събраните средства от пластмасовите капачки  едва ли ще бъдат достатъчни, но с общи усилия, можем да помогнем на това невръстно детенце да има по-добро бъдеще!” – призовава инж. Ралев. “Благодаря и на г-н Гаров за това, че прие нашата кауза!”
Към всички пловдивчани район „Северен” и ДГ „Дъга” отправят апел: „Помогни на Лили да има цветно детство” – IBAN: BG58 UNCR 7000 1523 1718 87