40-годишен юбилей отпразнува детска градина „Боряна“

Мисия Пловдив

03-04-2018, 12:27

Снимка:

Район „Западен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В момента в "Боряна" са записани 181 деца, разпределени в 6 групи по възраст

С грандиозен концерт Детска градина „Боряна“ отбеляза своя 40-годишен юбилей. Официален гост на тържеството бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев.
„Поздравления за ръководството в лицето на директора Станислава Бекярова, учителите и децата на детска градина „Боряна“. Бъдете все така креативни и смели и следвайте мечтите си“, обърна се към всички присъстващи кметът на района Димитър Колев. Освен него, детското заведение получи специален поздравителен адрес и от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев.
След официалното откриване дойде ред и на най-важните участници в концерта – децата. В продължение на повече от час малчуганите от всички възрастови групи показаха колко много са научили от своите възпитатели. Те играха под звуците на най-различни видове музика – народна, кънтри, танго и внесоха много положителни емоции в изпълнилите до краен предел родители и учители голямата зала на Градския дом на културата „Борис Христов“. Накрая бе разрязана огромна торти, с която присъстващите се почерпиха за прекрасния празник.  
Детска градина „Боряна“ е открита официално на 28 март 1978 година и в момента е единственото подобно заведение в квартал „Прослав“. На 1 март 2009 година тя се премества в реконструираната сграда на ДГ „Полет“. В нея се възпитават и обучават деца от 2 до 3 годишна възраст до постъпването им в първи клас. В момента в "Боряна" са записани 181 деца, разпределени в 6 групи по възраст. От тях две са подготвителните групи за училище.