ВМРО искат незаконната сеч в градските паркове да е престъпление

Незаконната сеч в градските паркове да бъде криминализирана, настояват от ВМРО. Мотивът им – стотици сигнали на година за изсичане на дървета се разминават на извършителите. Според действащото доказателство наказанието е глоба, която по наблюдения на патриотите, често дори не се плаща.

Евродепутати, общински съветници и кметове от партията са готови проект за изменение в Наказателния кодекс. При представянето на идеята евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че подкрепа още се търси от всички партии в НС.

„Общественият ефект е крайно негативен – декари паркови дървета изчезват, а въздухът в градовете става все по-мръсен. Примерите са много – Западен парк, Северен парк в София, парк „Аязмото“ в Стара Загора, „Кайлъка“ в Плевен, Шумен и т.н. Парковете в малките населени места също не са подминати от това явление“, твърдят от ВМРО.

 „Виждате, през последните месеци София пропищя – масова сеч в Западен парк, масова сеч в Северния парк... Имаше много репортажи. Сече се поголовно, гори или се продава дървесина. После се чудим защо има замърсяване на въздуха. Досега не ги стряскаха глобите, но мисля, че след приемането на предложението на ВМРО и след осъждането с ефективни присъди на няколко такива разбойници, ще ограничим до минимум унищожаването на парковете, заяви председателят на групата „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера.