Още повече зеленина в парк „Розариума“

Мисия Пловдив

03-04-2018, 16:26

Снимка:

Район „Западен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Само преди три месеца в „Розариума“ бе проведена и мащабна залесителна акция, в рамките на която бяха засадени 60 нови дръвчета

Акция по затревяване на „Розариума“ предприе администрацията на район „Западен“. Работите по озеленяването на парка бяха инспектирани лично от кмета Димитър Колев.
„Откакто реновирахме „Розариума“ миналата година той се превърна в любимо място за спорт и отдих на много хора. Въпреки това ние продължаваме с дейностите по поддръжката и облагородяването му. Затова с настъпването на пролетта предприехме акция по затревяване, за да може да го превърнем в един истински зелен оазис“, заяви кметът Димитър Колев. Той допълни, че също днес е била поставена и мрежата на волейболното игрище, така че всеки, който желае, може да се възползва от него.  
Само преди три месеца в „Розариума“ бе проведена и мащабна залесителна акция, в рамките на която бяха засадени 60 нови дръвчета. В парка се изгражда и специална поливна система, която да поддържа цялата зона с площ от 13 декара. По време на възстановяването на „Розариума“ миналата година бяха изградени две големи детски площадки с общо 18 съоръжения за игра, пет беседки, 10 маси за пикник и питейна фонтанка. Паркът се сдоби и с изцяло ново осветление. Освен това беше направено волейболно игрище в естествена среда, а съществуващата кучешка площадка бе изцяло обновена.