ГЕРБ: 34 общини на БСП – 34 „гейта“

Политика

03-04-2018, 17:08

Снимка:

FreeImages.com/Ekaterina Boym-Medler

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Внесоха обвинителен акт срещу заместник-кмет на община Плевен за искани и получавани подкупи

Бизнесмен в Сопот искал да гледа лозя, начислили му такса „смет“

ГЕРБ с питане към вътрешното министерство за административен произвол в Сопот. От партията искат данни дали зам.-кметът на града Николай Новаков има криминални регистрации. Това стана ясно на извънреден брифинг в кулоарите на Народното събрание.

„34 общини, управлявани от БСП – 34 „гейта“. От няколко месеца разкриваме това, което нарекохме социалистически феодализъм в българските общини“, заяви експертът към ГЕРБ Антон Тодоров.

ГЕРБ твърдят, че тях непрекъснато валят сигнали натиск и административна некомпетентност от страна на кметове на „социалистите“. В конкретния случай със Сопот ставало въпрос за частен инвеститор, „прогонен от административния произвол“, който се прилага спрямо него. Частникът имал 73 декара земя и искал да си направи бизнес с лозови масиви.

Бизнесменът обаче получава сметка за местни данъци и такси в размер на 24 хил. лв. – в това число влиза дори и такса „смет“ за лозята. Инвеститорът си тръгва, понася тежки финансови загуби и имуществото му е разпродадено. 

„Нашето обяснение е, че те най-вероятно искат да създадат фиктивна видимост за приходи в общината на документална база, за да могат да получават отново и отново заеми“, предполага Антон Тодоров.