Къмпинг между езеро и море в Поморие

Парите

03-04-2018, 21:11

Снимка:

THExperts

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Търсим нови форми за развитие на туризма, като ще го развиваме при ясни правила и параметри“, подчерта Алексиев

Общински къмпинг ще има в Поморие. Това решиха общинските съветници в морския град на днешното си заседание. Къмпингът ще бъде разположен в местността „Косата“. „Имаме едни много хубави терени, които са уникални.

Те са на два бряга – на брега на Черно море и на брега на Поморийското солено езеро“, обясни кметът Иван Алексиев. Мястото е предпочитано и в момента от туристите, които искат да избягат от големите хотелски комплекси. Там общината разполага с два терена. Единият е от 3,5 дка, а другият е 5 дка.

„Вместо да даваме разрешение за строеж там, решихме да направим къмпинг за кемпери. Търсим нови форми за развитие на туризма, като ще го развиваме при ясни правила и параметри“, подчерта Алексиев.

Предвижда се новият къмпинг да разполага с ток, вода, канализация и дори с интернет. В момента единият общинските терени е разчистен, предстои почистването и на втория.

Тепърва обаче ще се изгражда инфраструктура, така че това лято собствениците на каравани няма да разполагат с големи удобства. Къмпингът ще се стопанисва и управлява от общинско предприятие.