ГЕРБ искат оставката на кмета на Мездра

Политика

04-04-2018, 14:23

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Пращат го на прокурор за 4 млн. лв.

ГЕРБ поискаха оставката на кмета на Мездра Генади Събков. Партията внася сигнал срещу кмета социалист до прокуратурата, който е за съмнения за неправомерно изразходване на 4 млн. лв. Това обяви на брифинг в НС депутатът Александър Иванов.

През 2014 г. държавата отпуска на община Мездра почти милион и четиристотин хиляди лева за изграждането на многофункционална спортна зала. Такава зала обаче не е построена. По това време Генади Събков е зам.-кмет в общината. Защо с тези пари общината дава безлихвен заем, за какво са те, защо трета поред година няма и една положена тухла, а общината не си е поискала парите, питат от ГЕРБ.

Другият сигнал до прокуратурата е за 2 млн. и 600 хил. лв. от възстановено на община Мездра ДДС по изпълнен през 2014 г. проект за реконструкция и изграждане на ВиК мрежа и пречиствателна станция за отпадни води.

Освен това през 2011 – 2015 г., когато Събков е зам.-кмет, синът му е получавал земеделски субсидии за десетки хиляди лева за наети от общината пасища и ниви. Същевременно синът му е бил студент в Шотландия. За този случай от ГЕРБ внасят сигнал до Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.