В „Северен” посрещат „Великден”

Мисия Пловдив

04-04-2018, 15:12

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Песни и танци огласиха детската сцена, а на финала бели, зелени и червени балони полетяха към небето

„Светъл Великден” – така деца, учители и родители на ДГ „Весела” в район „Северен” назоваха тържественото посрещане на най-големия християнски празник. Скъпи гости на тържеството бяха много родители и заместник-кметовете на района Лариса Кътова, д-р Красимир Асенов и Калоян Георгиев. Донка Щилянова, Началник на Отдел „Образование” на Община Пловдив и Озден Тахсин, главен експерт,  също се присъединиха към празничното множество. Директорът на детското заведение Тодорка Пенкова изрази удоволствието си да посрещне празничното множество, защото така всички се присъединяват към детското вълнение преди Великден.  

Присъстващите станаха свидетели на много изненади, подготвени от децата, които отключиха сърцата за приповдигнати емоции и искрени усмивки. Сред раззеленения двор на градината най-напред „поздрави” новодошлите великденската върба, посадена от децата през 2015г, обсипана сега с шарени яйца. Малки стопани на детската градина, в народни носии, посрещнаха гостите с пита и с „добре дошли”, а после ги поведоха по „Улицата на занаятите”. Тук бяха подредени приказни пролетни пана и богата кулинарна изложба, плод на продължителната работа на деца, учители и родители. Засмени малки майстори на курабии, с големи бели шапки на главите, се погрижиха гостите да опитат от техните великденски сладости.
Вътрешният двор на градината наподобяваше Капана фест: под букет от чадърчета малчуганите рисуваха с пръсти, шареха яйца, подготвяха изненади от естествени продукти, които се превръщаха в малки подаръчета. Върху голям цветен чадър художниците поставяха отпечатани своите майсторски ръчички. Поканиха гостите да нашарят свое великденско яйце с пожелание то да бъде най-силен борец на Великден. Песни и танци огласиха детската сцена, а на финала бели, зелени и червени балони полетяха към небето. На Великден всеки отваря сърцето си за доброто – обърна се към гостите директорът Т.Пенкова, за да съобщи, че служители и родители на ДГ „Весела” застават сплотени зад каузата”Светлина за ЛИЛИ”. Лариса Кътова благодари на всички в градината за този благороден жест, който е обща кауза на детските и учебни заведения в района, на цялата кметска администрация. Тя изрази убедеността си, че да учим децата си да бъдат отзивчиви и грижовни, е призвание на всеки родител и учител. С голямо вълнение тя се обърна към малките стопани на градината, за да им благодари за великолепния великденски празник и да пожелае на тях, на родителите и учителите им здраве и светли великденски дни.