Съвместните мерки на общината и полицията дават добри резултати

Мисия Пловдив

05-04-2018, 09:03

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Водят се разговори за назначаването допълнително на служители в Общинска полиция

„Община Пловдив е наш  изключително добър партньор в противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и подобряване на пътната обстановка“. Това заяви директорът на ОДМВР старши комисар Атанас Илков след среща на ръководния състав на полицията и представителите на местната власт в Пловдивска област, която се проведе на 3-ти април 2018 година в сградата на дирекцията на МВР. Той допълни, че са водени разговори с ръководството на Община Пловдив  за закупуване на допълнителни технически средства за скорост, с които да се противодейства на високите скорости по пътищата.

„За тази година предвиждаме да поставим камери за следене на скоростта на подходящи места, за да намалим средната скорост в града“, заяви от своя страна заместник кметът по транспорт на Пловдив Златин Велев, който участва в срещата. Той бе категоричен, че съвместните мерки между общината и полицията дават добри резултати и това сътрудничество трябва да продължи.

Водят се разговори за назначаването допълнително на служители в Общинска полиция за догодина, когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата. „Ще бъде доокомплектован и незаетия щат в Областната дирекция на полицията до момента, в който Пловдив ще е домакин на Европейска столица на културата”, каза още старши комисар Атанас Илков.