Бивш шеф на полицията: Пелов може да извърши всякакво престъпление

Животът

05-04-2018, 11:01

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Безскрупулен е, много подготвен физически, психически много здрав, трудно пробиваем е

Бизнесмен и земеделски производител от Ботевград е бил много близък с избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов, като именно в негов имот той е опит да се скрие от органите на реда след грабеж през 2011 г. Това разказа бившият началник на ОДМВР-София Николай Николов в ефира на БиТВ по повод информациите, че на Пелов и съкилийника му Радослав Колев може да е било сериозно помогнато отвън.

„След извършването на въоръжения грабеж се укриваше в гората над село Врачеш в полите на Стара Планина. Тогава още вечерта го засякохме в един стопански двор, в който работеше като охрана. Може би ни усети и успя в тъмнината да се скрие”, разказа Николов. В хода на разговора той уточни, че имотът е именно на ботевградския земеделски производител и той е бил „в много близки отношения” с Пелов.

Бившият полицейски началник разказа как точно се е развил целият криминален сюжет, пратил мъжа в затвора. Пелов и неговият съучастник задигнали килограм злато от ателие в Ботевград, при което били видени от местен полицай, който пиел кафе. Той веднага известил колегите си, започнало преследване и съучастникът бил заловен. „На 10-20 минута знаехме кой е вторият”, посочи Николов.

Владимир Пелов отвлякъл семейство с автомобил и така стигнал до Врачеш. Според Николов медиите помогнали с това, че с информациите си убедили престъпника да не се съпротивлява.

„Този човек е много опасен. Безскрупулен е, много подготвен физически, психически много здрав, трудно пробиваем е, може да извърши всяко едно престъпление”, категоричен беше Николай Николов и призова гражданите да не проявяват „излишна храброст”.