Тайфунът Ливърпул помете Манчестър Сити за едно полувреме

Спорт

05-04-2018, 12:22

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Салах и Клоп може да закарат Ливърпул на финал в ШЛ

Клоп е идеален за Байерн

През втората част Клоп запази суха мрежа с добра тактика

Тайфунът Ливърпул помете Манчестър Сити на "Анфийлд" за едно полувреме и спечели мача с 3:0. За 19 минути отборът на Клоп вкара три чисти гола във вратата на тима на Гуардиола.

В хубавия смисъл на думата играчите в червени фланелки бяха неузнаваеми. Приложиха страхотна преса, която хвърли в паника футболистите на Сити. Почти сигурните шампиони на Англия бяха изненадани от мърсисайдци.


Салах правеше каквото си иска,както винаги откакто е в Ливърпул и показа,че е играч от световна класа. Първият гол във вратата на Сити бе негов. Следващите два отбелязаха Алекс Окслейд Чемърлейн и Садио Мане. Попаденията паднаха в 12-ата, 20-ата и 31-ата минути. Манчестър Сити като по чудо се спаси от още голове в тяхната врата.


Играта на Ливърпул вървеше безотказно. Тимът на Клоп изигра отлично първо полувреме в което движеха топката с едно докосване и на висока скорост. В началото на втората част Салах получи контузия и бе сменен. Тактическият почерк на Клоп също претърпя изменения. Ливърпул се върна в защита без да изпада в панически ситуации. До края на мача оставиха инициативата на Сити, но в отбрана Ливърпул игра мъдро.


Така с аванс от три чисти гола мърсисайдци ще отидат на реванша с Манчестър Сити. Понеже този мач е между английски отбори не може да се каже със сигурност, че Ливърпул е полуфиналист в Шампионската лига. За сметка на това в другия мач в който Барса победи Рома с 4:1 е почти сигурно участието на Меси и компания на полуфиналите.

Ако има логика на полуфиналите ще играят Реал, Байерн, Барса и Ливърпул.