Наградиха студентка от Тракийски университет наградите „Номинации без граници“

Животът

05-04-2018, 13:30

Снимка:

Областна управа Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Посрещнаха стажанти в Областна управа

Наградите се раздават на личности, които работят и подпомагат със своята дейност ромската общност

Областният управител Гергана Микова присъства днес на раздаването на наградите „Номинации без граници“ на сдружение „Свят без граници“. Призовете се връчват за четвърта поредна година в навечерието на Световния ден на ромите – 8 април. Кампанията се организира съвместно от неправителствената организация и РЗИ- Стара Загора. Наградите се раздават на личности, които работят и подпомагат със своята дейност ромската общност.

Тази година отличените са 1 студентка по специалността „Медицинска сестра“ от Тракийския университет, двама лекари и кореспондентът на bTV от Ямбол. Плакет и грамота получи и директорът на РЗИ д-р Златина Нанева за доброто партньорство със „Свят без граници“.

Микова връчи наградата на д-р Веселина Цанкова, акушер-гинеколог. На тържеството присъства и малкият Байрям от с. Тъжа. След дълги перипетии през миналата година на детето бе извършена успешна операция по присаждане на бъбрек в Германия. Кореспондентка на btV от Ямбол Дани Атанасова първа запозна обществеността с проблемите на тежко болното момченце. През юни 2017 г. то бе оперирано. Донор на бъбрек стана неговата баба. Днес Байрям е вече напълно възстановен. За него от сдружение „Свят без граници“ бяха подготвили подарък.