Над 300 нуждаещи се получиха „Дар за Великден“

Животът

05-04-2018, 17:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чешка фирма е новият наемател на плажа в Царево

5000 лв. парична помощ зарадваха 32-ма души от Община Царево

Благотворителната кампания „Дар за Великден“ организирана и реализирана от общинската организаця на БЧК Царево и Община Царево за трета поредна година радва жителите на морската ни община.
Живеещите сами на възраст над 75 години на територията на община Царево са над 300. В рамките на кампанията „Дар за Великден“ всички те получиха топъл обяд, яйца, козунак и курабии.
Общо 5000лв.  парична помощ зарадваха тридесет и двама души с постоянен адрес на територията на Община Царево. Някои от тях са в  тежко здравословно състояние, сираци и многодетни семества или безработни.
Целодневна детска градина „Ален мак“ - гр. Царево също е включена в благотворителните дейности на „Дар за Великден“. Малчуганите получиха лакомства, търсиха с усмивки и радостни възгласи шоколадовите си яйца в двора и посрещаха гости  - общински съветници и председателя на БЧК Царево – Мима Костадинова.
В дните преди Възкресение Христово завършващите средното си образование отличници от СУ „Никола Й. Вапцаров“ получиха финансова подкрепа. Тя беше връчена от градоначалника инж. Георги Лапчев и председателя на местната организация на БЧК г-жа Мима Костадинова. Сумата, която всеки получи е 500лв.