Столичният зоопарк набира средства за женско четкоухо прасе

Животът

05-04-2018, 15:53

Снимка:

Столищна Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Необходимата сума за закупуването на женския екземпляр е 3000 лв.

Столичният зоопарк разкри дарителска кампания за набиране на средства за закупуването на женско четкоухо прасе. Акцията за набиране на средства се провежда в дарителския сайт www.platformata.bg и ще продължи до 13 април. Необходимата сума за закупуването на женския екземпляр е 3000 лв. Всеки участник, който дари сума в размер над 100 лв. ще получи великденски подарък в знак на благодарност – ръчно изрисувано щраусово яйце.

Четкоухите прасета (Potamochoerus porcus) се срещат в Африка и са включени в Червения списък на IUCN - Международен съюз за защита на природата. Тези удивително изглеждащи създания живеят в тропическите гори, предпочитайки области около реки и блата и са отлични плувци. Менюто им е разнообразно – хапват си почти всичко от корени до насекоми и мекотели. След дълго чакане, в края на месец март тази година, по линия на зоопарковия обмен в столичния зоопарк пристигнаха два млади мъжки екземпляра. Зоологическата градина се надява на подкрепата на обществеността за закупуването на женско четкоухо прасе и създаване на семейната група от този вид.

Дарителската акция може да видите тук: https://platformata.bg/bg/kauzi/242:1582-2018-04-03-10-35-58/details/campaign.html