СО продължава Проект „Шахът – свободно общуване и интелектуално развитие”

Мисия София

05-04-2018, 16:21

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Водещ на семинара е доцент д-р Радислав Атанасов – преподавател от НСА „Васил Левски”, сектор „Шахмат”

Столична община – дирекция „Превенция, интеграция спорт и туризъм”, продължава реализирането на Проект „Шахът – свободно общуване и интелектуално развитие” и през 2018 г.

Планирани са дейности в няколко етапа: Обучителен семинар, Градско първенство по шахмат за столичните клубове, Турнир на столичните училища „Златна пешка”.

Дирекцията инициира провеждането на обучение за учители – предучилищна и начална педагогика, целодневна форма на обучение, за педагози от детски градини и общински училища (начален и прогимназиален етап на обучение). Предстоящият семинар дава възможност и за участие на родители, които имат желание да се включат в начално въвеждащо обучение по шах, представяне на интерактивни игри и въвеждане в необятния свят на шаха – история и любопитни факти, методи и подходи за развитие на логическото мислене и интелектуалното развитие на децата.

На 20 и 21 април 2018 г. (петък и събота) в Столичната община, ул. „Оборище” № 44, ет. 1 ще се проведе обучителен семинар на тема: „Шахът – общуване и интелектуално развитие. Атрактивни форми за начално въвеждащо обучение по шахмат” при следния часови график:
20 април (петък) от 13.00 до 17.30 часа;
21 април (събота) от 09.00 часа до 12.30 часа.

Целта на семинара е да даде възможност на учители и родители да използват интерактивни методи, логически игри и да въведат децата в света на шаха.

Водещ на семинара е доцент д-р Радислав Атанасов – преподавател от НСА „Васил Левски”, сектор „Шахмат”. В обучението ще вземат участие и представители на столични шахматни клубове.

Нужните документи за участие можете да получите тук.