Колко ще ни струва празничната трапеза за Великден?

Животът

06-04-2018, 14:53

Снимка:

wikimedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Един козунак в момента струва до 10 лева

Според сметките на Държавната комисия по стокови борси и тържища тази година празничната трапеза ще ни излезе около 100 лв. Отново според техни изчисления в момента е установена моментна стабилност при цените. Все пак вариации може да има взависимост от самите търговци.

Проверка на България он еър показа, че в момента един козунак струва между 1 и 10 лева. При агнешкото месо пък винаги по това време на годината се наблюдава увеличение. В момента килограм агнешко бутче или плешка може да бъде закупен на цени от 11 до 15 лв. А цените на яйцата обикновено са промоционални.

От Комисията за защита на потребителите предупреждават да внимаваме за фалшиви промоции и оферти, защото не е задължително червеният етикет непременно да означава по-ниска цена.

Те призовават също да внимаваме с това от какви търговци пазаруваме, добре е да не са непознати за нас или такива, които откриват сергии непосредствено преди великденските празници.

Експертите пък съветват да внимаваме с количествата храна, които закупуваме, тъй като е възможно да се стигне до изхвърляне или преяждане.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен