„Великденски хорà” и три служби в храмовете на Поморие

Животът

08-04-2018, 10:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

30 нови дръвчета в Поморие

Благодарение на дамите от Тракийско дружество „Одринска епопея” в 10.30 часа ще бъде открита изложбата на обредни хлябове

Както местната традиция повелява, на светлия християнски празник – Великден, танцовите клубове от Поморие отново ще извият цветни „Великденски хорà”. На 08 април, неделя от 11.30 часа, на централния площад в града ръка за ръка ще се хванат танцьорите от ТК „Раковина“, ТК „Чайка-Бургас-Поморие“ и разбира се талантливите представители на Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“. 

Празничната програма ще започне още в 9:30 часа на централната улица /пред хотел „Сейнт Джорж”/ с музиката на Общинския духов оркестър. Участие в концерта ще вземат също певческа група „Тракийка“ и малчуганите от ДГ „Веселушко“. Благодарение на дамите от Тракийско дружество „Одринска епопея” в 10.30 часа ще бъде открита изложбата на обредни хлябове „На Великден заедно”.

В забавата, организирана от Община Поморие и ЦПЛР ОДК – Поморие, могат да се включат всички жители и гости на града. Нека заедно да отпразнуваме Възкресението на Христос, призовават от Общината.