Премиера на романа “Любов с вкус на лимон“

На Димитър Никленов

Библиотека "Родина", Радио Стара Загора и клуб "Млад писател" при НЧ "Родина-1860" представят новия роман на Димитър Никленов "Любов с вкус на лимон". На 12 април (четвъртък) от 17:30 ч. в Арт фоайе на Радио Стара Загора.

тийнейджъри „Любов с вкус на лимон" е една съвременна история за Ромео и Жулиета, чиито прототипи са от Стара Загора. Действието се развива в първите години на новото хилядолетие. Любовта между 17-годишната Елена и 20-годишния Виктор насочва вниманието на читателите към взаимоотношенията между деца и родители, както и към пороците на новосформираното „елитно" общество у нас, в което царуват безкрайна алчност и брутални амбиции. Двамата млади главни герои на повествованието не могат да се примирят с недъзите на света около тях и решават да спасят любовта и бъдещето си, като напускат своята родина с товарен кораб, който превозва лимони...Авторът дава възможност всеки сам да реши дали краят на приказката ще е щастлив.

Димитър Никленов е автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми, излъчени по БНТ, радиопиеси и драматизирани приказки за БНР и Радио Стара Загора. Негови пиеси за деца са поставяни в куклените театри на Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Търговище и в Мексико. Приказки и пиеси са превеждани на персийски, английски, испански, руски и в Македония.

Думи за книгата от Давид Наков.
С участието на Тодор Костадинов, актьор от Младежка театрална студия гр. Хасково, с ръководител Румяна Георгиева.