Отмениха оправдателна присъда спрямо двама мъже за изнасилване

Крими

10-04-2018, 11:01

Снимка:

Прокуратура

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разследват извършено изнасилване на 15-годишно момиче

По протест на Районна прокуратура-Стара Загора

По протест на Районна прокуратура – Стара Загора състав на Окръжен съд-Стара Загора отмени оправдателната присъда, произнесена от Районен съд – Стара Загора, и постанови нова, с която признава за виновни подсъдимите Г. Г.,  на 37 г., и Т. Т., на 47 г., за това, че на 12/13.04.2011 г. в гр. Сливен са се съвкупили с лице от женски пол – А.Д., на ... г., привеждайки я в безпомощно състояние, като изнасилването е извършено от 2 лица – престъпление по чл.152,ал.3,т.1 вр.ал.1,т.3 от Наказателния кодекс.

Обвинителния акт е изготвен от прокурор от Окръжна прокуратура – Сливен и е бил внесен за разглеждане в Районен съд – Сливен. След направен отвод на магистратите в съдебния район, делото е било изпратено за разглеждане в Районен съд – Стара Загора.

На 23.02.2017 г. с присъдата Районен съд – Стара Загора е признал подсъдимите Г. Г. и Т.Т. за невиновни по повдигнатото им обвинение. Участващия  в съдебните заседания прокурор от състава на Районна прокуратура - Стара Загора е подал протест пред въззивната инстанция с искане присъдата да бъде отменена и подсъдимите да бъдат признат за виновни по повдигнатото обвинение.

Протестът е бил уважен изцяло, като подсъдимите са били признати за виновни за извършено престъпление по чл.152,ал.3,т.1 вр.ал.1,т.3 от Наказателния кодекс, като на всеки от тях е наложено наказание „лишаване от свобода“ от 5 години и 6 месеца при първоначален “строг” режим. Подсъдимите са били задържани от съдебната зала за изтърпяване на наложените наказания.