Осъдиха двама за притежание на наркотици с цел разпространение

Подписали са доброволно споразуменията

Окръжен съд - Добрич одобри споразумения, постигнати между прокуратурата и двама подсъдими за притежание на наркотици с цел разпространение. 33-годишният Исмаил Д. от Добрич и 24-годишният Калоян К. от Варна се признаха за виновни в това, че на 26 юли миналата година в Добрич, в съучастие помежду си, без надлежно разрешително, са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 188.50 грама марихуана и 4.83 грама кокаин, на обща стойност 1903.80 лева.

 Добричлията признава още, че на същата дата в жилище в Добрич е държал 0.32 грама кокаин. За всяко от деянията мъжът получи  различни наказания, като беше определено той да изтърпи по-тежкото от тях - лишаване от свобода за срок от 11 месеца при първоначален общ режим.

От данните по делото става ясно, че той има и предишни осъждания.

24-годишният варненец, който е с чисто съдебно минало, ще търпи условно наказание  „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, с 3-годишен изпитателен срок.

 Двамата заявиха пред съда, че са подписали доброволно споразуменията и са наясно, че те имат последиците на влезли в сила присъди.

Постановените от Окръжен съд - Добрич съдебни актове са окончателни.