Рома направи чудо и отстрани Барса

Спорт

11-04-2018, 12:03

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вратарят на Рома няма да ходи в Ливърпул

Рома бързали да продадат Салах

След 34 години римските вълци отново са на полуфинал

Рома направи чудото и отстрани Барса. На "Камп Ноу" бяха загубили с 1:4 и само крайни оптимисти даваха предимство на италианския тим да продължи на полуфиналите.


Но с невероятен ентусиазъм и продължаващата офанзивна тактика на треньора Ди Франческо Рома стигна до заветното 3:0. Най-напред Джеко вкара ранен психологически гол. В началото на втората част Де Роси от дузпа покачи на 2:0. За да се стигне до мелето в края на мача пред вратата на Тер Щеген и удара с глава на Манолас за 3:0. В този момент "Олимпико" щеше да се срути.


Рома удържа преднината и успя да влезе в историята с това преобръщане на мача. При това в отбор на Барса с великия Меси. Таса римските вълци след 34 години отново са на полуфинал. Тогава, през 1984 година, Рома игра финал за Купата на европейските шампиони в Рим с Ливърпул и загуби след дузпи.

Сега, двата отбора могат отново да се срещнат на финала в Киев. Ливърпул се оказа по-жилав от прехваления Манчестър Сити. И след 3:0 на "Анфийлд" в първата среща успя да спечели и втората като гост с 2:1.


По този начин два от неабонираните отбори за този сезон  Рома и Ливърпул са на полуфинал в Шампионската лига. След това, което стана вчера в Рим не трябва да се смята,че Реал е сигурен победител срещу Юве въпреки 3:0 за тях в Италия.

Да не говорим,че Байерн е сигурен полуфиналист след минималната победа в Севиля с 2:1. Испанския тим е неудобен отбор. Това го изпита на осминафинал Манчестър Юнайтед. Така,че тази вечер ни очакват много интересни мачове.