Кметове с първа копка на нова детска площадка в парк „Сърнена гора”

Мисия Пловдив

11-04-2018, 12:41

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Всички съоръжения ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка с площ от 117 кв.м.

Първа копка за изграждане на нова детска площадка в парк „Сърнена гора” на район „Северен” направи кмета на района инж.Ральо Ралев, съвместно с кмета на район „Централен” Георги Стаменов, кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев.
Паркът се намира в междублоковото пространство на улиците „Сърнена гора” №12,18 и „Златна панега” №12.
Детската площадка ще бъде изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1/2009г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.
Предвижда се монтаж на 5 на брой детски съоръжения за игра:
-          1. Детско комбинирано съоръжение с кула с покрив и кула без покрив, пързалка, различни нива за игра, балкони, стена за катерене, стълбище и многобройни занимателни елементи.
-          2. Къщичка с покрив, стени и прозорци за игри със сюжети и роли.
-          3. Люлка-„махало” с 2 бр. седалки – тип „кош” за деца до 3 год. И плоска за деца над 3 г.
-          4. Люлка – везна
-          5. Пружинна клатушка
Всички съоръжения ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка с площ от 117 кв.м. Цената за изграждане на новата детска площадката е 50 000 лв.
„ През 2017 година преасфалтирахме всички алеи в парка, изградихме нова поливна система, подменихме част от пейките, и сега като завършек на облагородяването на парковото пространство е изграждането на нова детска площадка, което се очаква да приключи до края на месеца” – коментира инж.Ралев.