НФСБ: Властите да защитят българина Желяз

Политика

11-04-2018, 13:24

Снимка:

Официална страница - НФСБ

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добричкият съд ще обяви решението си за Желяз Андреев в 13:00

НФСБ с декларация в подкрепа на Желяз от Добрич. Партията „категорично настоява настоява българските власти, включително съдебната, да защитят българския гражданин Желяз Андреев и да не се поддават на външен натиск, независимо откъде идва той“, пишат от пресцентъра на формацията на Валери Симеонов.

Освен вицепремиера Симеонов под декларацията стоят имената на колегите му от НФСБ Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев.

„Андреев е назначен на трудов договор по българското трудово законодателство с компания, регистрирана в България с централен офис в САЩ. Той никога не е уведомяван, че работи по чуждо законодателство и следователно не е действал със съзнанието, че нарушава закон, камо ли закон на чужда държава. Още повече, компанията не е предоставила инструктаж на служителите си кои клиенти са потенциално рискови нито по българското, нито по американското законодателство“, припомнят историята на добричлията от НФСБ.

„Тоест деянието, за което прокуратурата във Флорида обвинява Желяз Андреев, не е престъпление нито по българското, нито по европейското законодателство и екстрадирането му е недопустимо! Няма доказателства, че Андреев е нарушил ембарго върху Сирия, най-малкото, защото такова ембарго България и дори Европа не е налагала“, заявяват националистите.

„ПП „Национален Фронт за Спасение на България“ напомня на българска Прокуратура и Министерство на вътрешните работи, че по Конституция те са задължени да защитават българските закони и граждани, а не да се превиват под натиск на чужда държава. Желяз Андреев трябва да бъде освободен незабавно от ареста, където вече трети ден лежи невинен. Българският съд трябва да отсъди безпристрастно дали е редно един български гражданин да бъде екстрадиран в чужда държава по безпочвени, скалъпени и нелепи обвинения и без да е нарушил нито един български закон? Ние вярваме, че не е!“, завършват декларацията си НФСБ.