Събират дарения за неделното училище

Мисия Бургас

11-04-2018, 13:33

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спортното училище на 45: 13 дисциплини пишат със златни букви историята му

Дейността му не е спирала от 2012

Първата копка на сграда на неделното училище към храм „Св. Иван Рилски“ беше направена през октомври, миналата година. Тържественият водосвет събра цялото бургаското духовенство и десетки миряни. От няколко години към храм Свети "Иван Рилски" православни занимания се организират за деца и възрастни, които се помещават на балкона на храма, където пеят хористите по време на богослуженията.
Там няма чинове и подходящи условия за извършване на преподавателска дейност, което създава неудобства за обучението на децата, заявиха тогава от църковното настоятелство. 

Дейността на неделното училище не е спирала от 2012 година до сега. В храма на големите празници редовно се изнасят тържества и концерти на учениците от неделното училище. До сега Църковното настоятелство към храм „Св. Иван Рилски“ е осигурило 2/3 от сумата за изграждане на „Църковно просветен център (Неделно училище) Св. Иван Рилски Чудотворец“. Сградата вече е изградена в груб строеж.

В училището ще има четири зали за лекции, както и още два кабинета - лекарски и стоматологичен. Църковното настоятелство моли всички православни християни в страната и извън нея, които са съпричастни с идеята да има православно религиозно образование, да дарят своята лепта за доизграждането на новата сграда за Неделно училище.

Банкова сметка:
Банка ДСК гр. Бургас
BIC: STSABGSF 
IBAN: BG93STSA93000021330656 
Църковно настоятелство храм "Св. Иван Рилски"