Георги Вълев от „Килърите“ с психическо разстройство заради публикация във вестник

Крими

11-04-2018, 14:05

Снимка:

senzacia.net, архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Центърът на Велико Търново пак под полицейска блокада заради дело, което Вълев заведе от затвора срещу журналистка

Георги Вълев, който излежава в Ловешкия затвор най-тежкото наказание – затвор доживот заради престъпления с бандата „Килърите“, отново бе доведен с люта охрана във В. Търново.  Причина е заведеното от него дело срещу търновска топ журналистка. Жандармерия отново блокира района около съда заради присъствието на Вълев, който след многократни хватки, връщане на делото и дългогодишно прехвърляне по съдебни инстанции, бе признат за виновен от българските съдилища.

Днешното съдебно заседание в старата столица бе отложено, заради представено от Вълев копие от медицински преглед, че се разстроил психически от статията на журналистката, която съди. В нея, подобно на материали и в национални медии, авторката съобщава за съществуването на хипотеза, Вълев да има връзка с убийството на бизнесмена Петър Христов. Съдът поиска Георги Вълев да представи оригинал на документа с лекарската констатация за психическото му разстройство. По тази причина делото е отложено за 17-ти май.

Процесът в Районния съд във Велико Търново започна в началото на март. Тогава заседанието пак се отложи, за да може да се яви свидетелят на Жоро Вълев – също доживотник от Ловешкия затвор. Това е мъж на име Халил Адем Хасан, който има две доживотни присъди, включително за опит за убийство на надзирател.