В Зоопарка в Добрич се роди пони

Мисия Добрич

11-04-2018, 15:50

Снимка:

Зоопарк

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На Великден зоопаркът в Добрич ще работи безплатно

Цветът му се променя в зависимост от сезона

За първи път в Центъра за защита на природата и животните в Добрич се роди пони. Той е от породата шотландско пони и е рожба на двойката Маша и Некропол.

Първото бебе пони се роди в ранните часове на 12 март и е с черна окраска. Малкият красавец се радва на добро здраве и може де се види от посетителите в Зоопарка.Породата шотландско пони е кръстена на островите, от които произлиза и сега е една от най-известните порода понита в света. Цветът му се променя в зависимост от сезона. деца, природа,Много цветове се наблюдават при тази порода, като най-често срещани са черен и тъмно кафяв.

Понитата са любима атракция за децата, защото са внимателни, добронамерени и интелигентни по природа. Центърът за защита на природата и животните в Добрич е уникален както за България,така и за Източна Европа. Той е създаден по българо-швейцарски проект с богата дървесна и храстовидна растителност, удобен транспорт и пешеходни връзки.Обитателите на Зоопарка са над 250.Сред тях са лами,кози муфлони,коне на Пржевалски,Европейски бизон и голямо разнообразие от птици.Мечките Берна и Константин се събудиха от своя зимен сън и са готови за нови приключения и игри.Първите бебета през тази година в добричкия зоопарк са камерунски козлета, родени през януари.