Юлия: Не желая помощта на Русия; Москва: Това е лъжа!

Свят

12-04-2018, 09:37

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Изявлението на Юлия е разпространено от Скотланд ярд

Юлия Скрипал, която бе отровена заедно с баща си – бившият руски шпионин Сергей Скрипал, отхвърли предложената й от Русия помощ. Поне засега. Това се посочва в разпространено от Скотланд ярд съобщение на Юлия.

Тя разказва, че все още е слаба, за да дава интервюта или да направи лично обръщение, но никой друг не говори от нейно име или от името на баща й, освен самите тях.

„Имам достъп до семейството и приятелите си и бях уведомена за конкретните контакти руското посолство, което  учтиво ми предложиха да ми помоге по всеки възможен за тях начин", посочи Юлия Скрипал. "Към момента не искам да се възползвам от техните услуги, но ако размисля, знам как да се свържа с тях." , се казва в съобщението на 33-годишната жена.

Москва реагира с подозрения на истинността на това съобщение и предположи, че то може да е манипулация.

"Както преди, искаме да бъде удостоверено, че изявлението действително е на Юлия. Съмненията за това са големи", заявиха от руското посолство в Лондон. "Текстът е съставен по специален начин, за да подкрепи официалните изявления на британските власти и в същото време да изключи всяка възможност за контактите на Юлия с външния свят - консули, журналисти и дори роднини", посочват още от посолството.

Според Великобритания зад отравянето на семейство Скрипал стои Русия, но Москва категорично отрича това. Случаят доведе до обтягане на отношенията между Москва и Лондон. Западният свят също реагира остро.