Блестящ Юве бе ощетен жестоко от съдия

Спорт

12-04-2018, 12:24

Снимка:

новспорт

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Челси е готов да пусне Азар в Реал

Ювентус изригна за три минути в Лондон

Ювентус и Рома върнаха мечтани трепети в скучната досега Шампионска лига

Блестящ Ювентус бе ощетен жестоко от съдия. Не може да се приема толкова буквално  и като кон с капаци велика игра като футбола. В такъв космически мач да се намесиш като слон в стъкларски магазин е все едно да мразиш тази игра.

Дори и при по-очевадно нарушение няма как в последната секунда преди продълженията, които се задаваха, да се реши такъв великолепен мач по този груб начин.


Предният ден Рома на "Олимпико" в Рим направи истински героизъм и вкара три безответни гола на Барселона. В деня на реванша Реал - Ювентус на "Бернабеу" се прокрадна оптимистична нотка,че "бианконерите" може да повторят подвига на Рома. И за тези, които смятат,че още съществуват мечти в роботизираната напоследък Шампионска лига, започна да става постепенното чудо.

Два гола на Манджукич през първото полувреме и попадение на Матуиди след грешка на Навас през второто, доведоха срещата до немислимото. Юве беше пред четвърти гол,но нещата вървяха в крайна сметка към продължения. За да дойде решението на съдията. За което ще се говори много дълго време.

Както и ще се правят аналогии и търсят паралели между червения картон на Зидан на финала на световното през 2006 между Франция и Италия и изгонването на Буфон на този епичен четвъртфинал реванш между Реал и Ювентус.

Ако съдията не се бе намесил толкова грубо мачът щеше да се реши в продълженията и евентуално с дузпи. Тогава и Реал да се беше върнал в играта с гол или два никой нямаше да каже нищо. Просто щеше да победи тръпката на футболната среща.

Ювентус и Рома върнаха мечтани трепети в скучната досега Шампионска лига с предизвестени победители. Барса бе надиграна, Реал също. Малко оставаше двата испански колоса да бъдат елиминирани на четвъртфинал заедно. Но не би.

Италия не можа да се класира за Мондиала в Русия. Но Юве и Рома показаха,че футбола на Апенините може да бъде вълнуващ атакуващ и красив.  И феновете още повече да съжаляват,че "скуадра адзура" не е на световно първенство.