Три незаконни обекта в „Северен“ отиват в историята до края на месеца

Мисия Пловдив

12-04-2018, 14:30

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В историята ще отидат и редица незоконни постройки на северния тротоар

До края на месеца три незаконни обекта в „Северен“, между които и масивна незаконна триетажна къща в ромската Арман махала, ще бъдат бутнати, предаде Дарик. За премахването на масивната къща има решение, потвърдено от петчленен състав на ВАС. "Палитрата от незаконните постройки, които ще бъдат премахнати, е много пъстра и между тях няма само ромски", подчерта още Ралев.
Другият обект, който попада под ударите на закона, е тераса на първия етаж в района. Собственикът е италиански гражданин, който е приобщил общия коридор ва жилищната постройка, като е зазидал балкона на апартамента си и поставил стълби от външната страна.
Изкърпиха Рогошко шосе, продължават с Брезовско, Марица – Юг и Кукленско шосе.
В квартал „Гаганица“ пък, мъж е приобщил навес към сграда, в която живее. В историята ще отидат и редица незоконни постройки на северния тротоар на ул. „Дилянка“- магазини, фризьорски салони и други, допълни още Ралев.
Сумата, с която разполага районната администрация за бутане на незаконни постройки през тази година, е 30 000 лева. Тя е крайно недостатъчна, но ако се наложи, ще искаме от Голяма Община още средства, заключи кметът на „Северен“.