Първият концерт от поредицата "Jazz Migration" е тази събота

Бургас Лайф

13-04-2018, 10:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джаз звуча музея

Той ще се проведе на Флората

През април Бургас ще бъде домакин на цикъл от концерти, обединени под заглавието "Jazz Migration". Проектът представя пред широката публика три джаз формации, водени от изявени пианисти, активно работещи по европейските сцени. Това са Събин Тодоров, Константин Костов и Димитър Бодуров. Те ще представят в експоцентър "Флора" най-новите си албуми, придаващи нестандартно звучене и облик на съвременния български джаз. Всяка една от концертните програми се отличава с индивидуална интерпретация на уникалната фолклорна традиция на страната ни.

Програмата ще бъде открита от Бодуров трио на 14 април /събота/ от 19.00 часа. Следващото събитие ще се състои на 21 април - Събин Тодоров трио, а на 28 април триото на Константин Костов закрива цикъла.

Поканените изпълнители са сред българските музиканти, които редовно участват в престижни форуми и са заслужили международно признание. "Jazz Migration" е проект, имащ за цел да фокусира вниманието върху процесите на обратен "внос" на артистичен потенциал от Европа към България, които кореспондират с актуалните тенденции в съвременното общество за привличане на таланта в културните процеси на страната ни.

Цикълът от концерти ще представи приноса, който българската музикална традиция има в развитието на съвременните джазови форми. Той се организира от Фондация "Арт Офис", в партньорство с Община Бургас.