Залозите през мобилни устройства ще диктуват пазара

Свят

13-04-2018, 09:00

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Всяка година се правят изследвания в различните бизнес ниши, които имат за цел да посочат бъдещите тенденции. Ситуацията не е по-различна и в хазартната индустрия, която бележи силен ръст с всяка изминала година. Букмейкърските компании могат да бъдат доволни от своите мащаби, но въпреки това те не трябва да спират с развитието си, ако желаят да се задържат на върха. Точно затова компаниите обръщат специално внимание на залозите през мобилни устройства и тяхното влияние върху пазара. Със сигурност мобилните залози са важна част от индустрията, като се очаква голяма част от бъдещите инвестиции на операторите да са насочени именно към тази част. Последните проверки сочат, че има защо това да се случи, а букмейкърите ще обърнат внимание и към SMS платформите.

Какво показва изследването?

Отбелязваме, че въпросното проучване е направено във Великобритания, но до голяма степен то важи и за други страни, включително България. У нас онлайн залаганията също са част от дейностите на населението, а тенденциите се диктуват от големите пазари, за да се следват от по-малките. Проучванията сочат, че 4 милиона души на Острова използват своите смартфони да залагат, като цифрата е за 2017 година. Тенденцията е всяка година броят на залагащите редовно през мобилни устройства да се покачва с повече от 10%. У нас също много залагащи използват мобилните си устройства, като букмейкърът Efbet също може да отчете ръст в приетите залози, след като компанията създаде своите мобилни апликации.

Други данни от изследването показват, че 90% от текстовите съобщения, получени на мобилните устройства, се четат в рамките на 3 минути. Освен това е известно, че средният потребител поглежда към своя смартфон около 150 пъти на ден. Всичко това кара букмейкърите да обърнат специално внимание на SMS платформите. Чрез тях компаниите ще могат да предизвикат още по-голям интерес към залагащите, като им изпращат актуални бонус оферти, промоции и своите нововъведения в сайтовете.

Като се има предвид, че 40% от онлайн залагащите използват мобилни услуги, то значението на мобилните технологии за индустрията изглежда много голямо. Занапред също ще бъде така, като дори този процент ще се покачва. В такъв случай е много важно да знаете кои са най-подходящите мобилни апликации и сайтове за залози. В България също има места в мрежата, където може да научите повече за тях. Специалистите от секцията мобилни приложения за залагане на платформата на Efirbet, са описали топ мобилните услуги на компаниите, предлагащи залози у нас. Чрез експертните ревюта за мобилни апликации ще може да се запознаете с отделните букмейкъри и да сравните предложенията им, избирайки най-добрия вариант за вас самите.

Какво предлагат и какво не мобилните залагания?

Сред основните качества на мобилните апликации и версии на букмейкърските сайтове е това, че самите те не отстъпват по нищо на пълните версии. В мобилните услуги са интегрирани основните раздели за залози и игри. Освен това има и букмейкъри, които предлагат индивидуални апликации за различните си услуги. Пример за такъв е Betfair, който има отделни апликации за своята секция за залози на Спорт и за залози в Спортна Борса. И все пак специалистите посочват, че има някои услуги, които все още не са напълно интегрирани по мобилните апликации и сайтове. Като пример се посочват най-вече методите на разплащания. При пълните версии на сайтовете те са доста по-разнообразни в сравнение с мобилните приложения. Това обаче не зависи изцяло от букмейкърите и със сигурност ще се промени към по-добро с времето.

Освен, че една от целите на букмейкърите ще бъде да изпращат повече СМС съобщения на своите потребители, те вече използват подобна услуга. За целта обаче трябва да се инсталира приложението на конкретния букмейкър. След това клиентът ще може да използва функцията за получаване на нотификации. Такава услуга се предлага от bet365 мобилната апликация. Тя може да известява как се развиват събитията, за които сте избрали да получавате известия. Все още обаче тази функция не е интегрирана по всички букмейкърски приложения. Наличието ѝ през мобилните версии на сайтовете като тази на Winbet също не е активно, понеже там трябва винаги да сте логнати в профила си. Мобилните версии са сред по-непредпочитаните варианти спрямо апликациите, но също се ползват. А и има оператори, които все още не разполагат с апликации, а единствено с мобилни версии през браузъра.

Залозите на спортни събития и казино игри не са спрели да се развиват през последните години. Индустрията придоби големи мащаби и това ѝ дава шанс да се развива и да инвестира средства в различни иновации. Подобряването на мобилните технологии е една от основните задачи на букмейкърските компании, понеже в тях те намират сериозен процент на приети залози. След като много хора използват своя смартфон за различни цели, включително и залози, букмейкърите няма да оставят този сектор без новини. А тези от тях, които все още не са обърнали сериозно внимание на този сегмент от залозите, със сигурност ще го направят.