Районният прокурор на гр. Пловдив изнесе публична лекция пред студенти по право в ПУ

Мисия Пловдив

13-04-2018, 13:15

Снимка:

Апелативна прокуратура-Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За втори път прокурори изнасят публична лекция пред студентите, които сами определят темата, която да се представи пред тях

Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев изнесе вчера публична лекция през студенти по право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ на тема „Престъпления, извършени от непълнолетни и общественоопасни деяния, извършвани от малолетни“. Срещата бе част от серията прояви, организирани и посветени на 20-годишнината от създаването на Апелативна прокуратура-Пловдив. За втори път прокурори изнасят публична лекция пред студентите, които сами определят темата, която да се представи пред тях. Пред препълнената 11 аудитория в ПУ „Паисий Хилендарски“, прокурор Чавдар Грошев обясни на бъдещите юристи за особеностите при воденето на разследване срещу непълнолетни лица, като посочи практически примери и отговори на многобройни въпроси. На срещата присъства доц. Христо Паунов, зам.-декан на Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.
Инициативите по повод 20 години от създаването на Апелативна прокуратура-Пловдив, която започва своята работа в началото на април 1998 г.,  продължават и през следващите седмици. На 16 април 2018 г., когато се отбелязва Деня на Конституцията и юриста, в прокуратурата ще гостуват студенти и ученици от гр. Пловдив, като до края на месеца ще има още срещи на магистратите в различни училища.