Байерн и Реал на полуфинал в Шампионската лига

Спорт

13-04-2018, 15:04

Снимка:

btv

Автор:

sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Челси е готов да пусне Азар в Реал

Горецка ще подпише с Байерн

Арсенал и Атлетико е едната полуфинална двойка в Лига Европа

Жребият в Шампионската лига противопостави на полуфиналите Байерн (Мюнхен) срещу Реал (Мадрид). В другата битка се изправят Ливърпул и Рома. Този мач е повторение на финала от Купата на европейските шампиони през 1984 година в Рим. Тогава мърсисайдци спечелиха трофея с дузпи. В този мач за първи път във финал на турнира за КЕШ се стига до изпълнение на дузпи.

Двойките в ШЛ бяха изтеглени от легендарния украинец Андрий Шевченко. Приветствено слово изнесе боксовата легенда Виталий Кличко, който в момента е кмет на Киев. Градът, в който ще се проведе финала на Шампионската лига.


Първите мачове са на 24 и 25 април, а реваншите на 1 и 2 май. В първите полуфинални срещи домакини са Байерн и Ливърпул. Финалът е на 26 май в Киев.

 

Символичен домакин на финала ще бъде победителят от срещата между Байерн и Реал Мадрид.

Жребият за полуфиналите в Лига Европа противопостави Арсенал и  Атлетико (Мадрид).

В другият полуфинал Марсилия ще играе срещу Ред Бул (Залцбург).Двата отбора играха в групите на Лига Европа. В Марсилия срещата завърши 0:0, а в Залцбург австрийския тим спечели с 1:0. Победителят от този полуфинален сблъсък ще бъде символичен домакин на финала, който ще се играе на 16 май в Лион.

В първите полуфинални срещи домакини са Марсилия и Арсенал.Полуфиналните срещи от Лига Европа ще се проведат на 26 април и 3 май.