Започна Областна панорама на професионалното образованието

Участват 20 професионални гимназии

Шестата областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране откриха днес в Стара Загора. Тя е организирана от Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя.
В общинската зала за художествена гимнастика със свои щандове се представиха 20 професионални гимназии и профилирани училища от градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Мъглиж, Гълъбово, Павел баня, Гурково и Николаево. Заедно с тях на Панорамата се представят и фирмите, с които училищата си партнират. Присъстваха и кариерни консултанти от Община Стара Загора.
"Визията на кмета Живко Тодоров за развитие на Стара Загора е в полза на индустриализацията, вече има инвеститори, които искат да работят тук и им трябват качествени кадри", изтъкна в словото си зам.-кметът Ваня Сотирова. По думите й, нестандартното за тази Панорама е съвместното участие на училищата и бизнеса, утре пък се отварят вратите на предприятията, за да могат ученици и родители на място да видят как се развиват производствените процеси във фирмите, които ще осигуряват стаж и бъдещи работни места.
"Панорамата става все по-мащабна и по-полезна, показва засилената роля на професионалното образование в региона", категоричен бе Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора. "Старозагорският бизнес, който заема водеща позиция в страната, ви очаква", допълни Стоилов. Той призова младите хора да се възползват от възможността да посетят утре предприятията, които отварят вратите си за тях, за да видят новото лице на старозагорската икономика.