Международната изложба „Изкуството на Джън-Шан-Жен“ ще гостува в Добрич

На 17 април от 17:00 часа във фоайето на Висше училище по мениджмънт

Висше училище по мениджмънт, Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ и Регионален академичен център на БАН са организатори на Международната изложба „Изкуството на Джън, Шан, Жен - Истинност, Доброта, Търпение”, която ще гостува в гр. Добрич. Откриването ще се състои на 17 април /вторник/ от 17:00 часа във фоайето на ВУМ, като експозицията ще бъде отворена за посещения от 9:00 до 17:00 часа всеки делничен ден до 25 април.

 Основоположник и един от основните художници на изложбата е професор Кунлун Джан, завършил Института по изкуства на Китай със специалности "Техники на рисуване с маслени бои", "Китайска живопис" и "Скулптура".

 Около него са се обединили много талантливи, както нови, така и титуловани, художници като Катлийн Гилис, Чунци Яо, Руейджън Гу, Уейсин Уан, Ейми Лий, Бен Ли, Ишиоу Джоу, Сяопин Чън, Джънпин Чън, Юен Ли, и други. Някои от тях са емигранти, живеещи в САЩ, Канада, Тайван, Тайланд и Япония.

 Сама по себе си изложбата е своеобразно възраждане на красотата и изяществото на ренесансовото изкуство. Вдъхновени от традиции и божественост, художниците рисуват – често в сътрудничество, истории, лично преживени от тях или споделени им от практикуващи учението Фалун Дафа от целия свят. Художниците са също така отдадени да възродят значението на изящното изкуство и морала за хората в обществото.

Картините пресъздават истории и събития, свързани с древната китайска практика за самоусъвършенстване Фалун Гонг (известна още с името Фалун Дафа). Фалун Гонг се базира на универсалните принципи на Вселената - истинност, доброта и търпение.