Наближава крайния срок за номинации за Награда „Пловдив“

Мисия Пловдив

15-04-2018, 11:25

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Церемонията за удостояване с „Награда „Пловдив“ е с вход свободен!

Наближава крайния срок, в който се набират предложения за удостояване с Награда „Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализиран през изминалата 2017 година.

От Общинската администрация напомнят, че предложенията могат да бъдат внесени от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица.  Предложенията се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1) с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“, в срок до 17.00 часа на 16 април 2018 г., понеделник.

Образецът на предложението, заедно със Статута можете да получите от дирекция „Култура и културно наследство“  на адрес: Пловдив, Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ № 15, ет. 4 или да изтеглите от официалната страница на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

На 23 май 2018 г. , сряда, от 18.30 часа в голямата зрителна зала на Дома на културата „Борис Христов“ ще се състои тържествената церемония за връчване на Награда „Пловдив“. Всяка година това вълнуващо събитие се случва в навечерието на  24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчва престижното отличие на  творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната година в 10 раздела: Художествена литература; Художествен превод; Журналистика; Архитектура; Музика; Театър; Изобразително изкуство; Аудио визуални изкуства, фотография  и операторско майсторство; Културно наследство и съхраняване на паметта и Произведение на изкуството, предназначено за деца.

Церемонията за удостояване с „Награда „Пловдив“ е с вход свободен!