Кулинарно състезание предоставя възможности за млади таланти от Добрич

Победителят ще получи стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC

Кулинарна академия HRC и българо-швейцарскиятпроект ДОМИНО за дуално образование търсят най-добрите млади кулинарни таланти от професионалните гимназии в България. Конкурсът„Аз готвя най-добре“ще отсее амбициозните и сръчни ученици, които вече учат за готвачи, за да определи най-талантливия сред тях.

Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в дуалните паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии в Добрич, както и Стара Загора, Бургас, Перники Сандански.

В първото издание на конкурса през 2017 двама ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пейо К. Яворов“ в Добрич достигнаха до финала. От две години по ДОМИНО върви обучение по професията „готвач“ и в момента за нея се обучават общо 172 ученици, като повечето от тях имат практически занимания и готвят в престижни ресторанти.

До 1 май учениците трябва да направят видео на тема „Вкусно, здравословно и красиво“, в което до три минути трябва да покажат или разкажат интересни рецепти за ястия, виждания за авторско меню или дори мечтата си за собствен ресторант.

Жури от HRC Академия и проекта ще определи десетимата финалисти до 10 май. Онлайн-гласуване в социалните канали на Академията и ДОМИНО между 10 и 25 май ще определи единадесетия финалист.

Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвенена 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима в конкурса „Аз готвя най-добре“.

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1  000 и 500 евро.Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.