Традиционен майски концерт с класическа музика

На 17 април от 18.30 часа в Концертна зала "Добрич"

„Озарение“ е концерт с подбрана класическа музика, която ще озаридушите ни с вяра и упование и чрез която ще внесем още един лъч светлина в живота си. Светълмайски  концерт ще ни поднесат добре познатите със своето изкуство Мария Славова – орган и Росица Бояджиева – флейта. Празник на духа и сетивата не само за меломаните, но и за всички ценящи стойностната музика.

В програмата ще прозвучат  покоряващата със своето величие и драматизъм Прелюдия и фуга в до минор от Йохан Себастиан Бах,  църковната Соната в ла минор  от Георг Фридрих Хендел с нейната строга красота, блестящата Бахова обработка  на Концерта за две цигулки от Вивалди, части от изисканата  Сюита в ла минор на Георг Филип Телеман, емблематичната Прелюдия, фуга и вариация на белгийския майстор- романтик  Цезар Франк, а в края на концерта ще бъде изпълнено любимото на публиката Адажио от Албинони, чийто автор всъщност е италианският музиковед  Ремо Джадзотто.
Това е и едно своеобразно отбелязване на 30-та годишнина от построяването на добричкия орган, известен с богатия си и неповторим звук.
На 17 април 2018 г.  18.30 часа                 Концертна зала „Добрич“
Програма:
Йохан Себастиан Бах ( 1685-1750) – Прелюд и фуга до минор  BWV 546
Георг Фридрих Хендел (1685-1759) – Соната ла минор HWV 362
-Larghetto
-Allegro
-Adagio
-Allegro
Вивалди /Бах – Концерт ла минор BWV 593
-без темпово означение
-Adagio
-Allegro
Георг Филип Телеман (1681-1767) – из Сюита ла минор TWV 55
-Air a l’italienne
-Menuet
-Rejouissance
Цезар Франк (1822-1890) – Прелюд, фуга и вариация оп.18
Албинони/Джадзотто  -  Адажио