Стефан Данаилов представя книгата за своя живот в Стара Загора

Стара Загора Лайф

16-04-2018, 16:15

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стефан Данаилов се включи в битката за Шумен (видео)

Стефан Данаилов идва в Бургас с „Романът на моя живот“

Премиерата ще се състои тази вечер от 19.00 часа в залата на Държавна опера

Обичаният български актьор Стефан Данаилов ще представи довечера книгата „Романът на моя живот“ в Стара Загора. Проявата е организирана със съдействието на Община Стара Загора.

Премиерата ще се състои от 19.00 часа в залата на Държавна опера Стара Загора.

„Стара Загора е един от градовете, които най-много обичам. Помня, че съм играл в пиесата „Коварство и любов“ на Шилер на сцената на Операта, преди да изгори. После съм идвал с Мариус Донкин, даже и абитуриентски балове съм водил“, сподели Стефан Данаилов. 

Затова е решил да дойде най-напред тук, за да представи книгата написана от Георги Тошев, посветена на 75-годишния му юбилей. Данаилов припомни, че като министър е помагал на Стара Загора да бъдат отпуснати средства за възстановяване на Операта, помагал и за Кукления театър.

 „Познавам Живко Тодоров  още като депутат, поздрави ме за рождения ми ден тогава с много хубаво послание, сега за юбилея ми изпрати още по-мило“, сподели Стефан Данаилов. По думите му той не обръщал внимание кой от коя партия е, важното е да е добър човек. Благодари на кмета за съдействието на Общината, която му осигурява залата на Операта и помага за организацията.   

Актьорът от своя страна е решил да дари 140 книги „Романът на моя живот“ на библиотеки и читалища в цялата Старозагорска област, само в областния град те били над 30. За зрителите довечера пък книгите, които ще се предлагат, ще бъдат на минимална цена от 10 лв.

Не премиерата ще присъстват всички студенти от неговия клас в НАТФИЗ, както и актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, братята Дарин и Деян Ангелови, Божидар Мицев.

„Не изпадам в униние. Надявам се да изиграя още веднъж Пигмалион, още не съм слязъл от сцената“, категоричен бе Стефан Данаилов.