Европейска младежка конференция в НДК днес

София Лайф

17-04-2018, 06:55

Снимка:

eu2018bg

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Европейската младежка конференция в София е най-значимото събитие от шестия цикъл на Структурирания диалог

В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС Министерство на младежта и спорта (ММС) и Европейската комисия (ЕК) организират Европейска младежка конференция в град София. Събитието ще се състои в зала 9 на Националния дворец на културата (НДК) от 17 април 2018 г. до 19 април 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Европейската младежка конференция в София е най-значимото събитие от шестия цикъл на Структурирания диалог, а “Бъдещето на младите хора в Европа“ е сред основните приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС. На форума ще присъстват над 250 участници – млади хора, политици, общественици и представители на институции, заети в сферата на младежките въпроси. Като резултат от младежката конференция се очаква да се изготвят т.нар. "Европейски младежки цели“, които ще послужат като конкретна препоръка към ЕК за следващата Европейска стратегия за младежта.

Част от официалните гости на форума са: Европейският комисар по въпросите на младежта, спорта и културата Тибор Наврачич, заместник министър-председателят на Република България Томислав Дончев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-върховният комисар по човешки права Кейт Гилмор, регионалният директор на UNICEF Афшан Кан, специалният пратеник на ООН по младежките въпроси Джаятма Викраманаяке, регионалният директор на Фонда на ООН за население и развитие (УНФПА) Алана Армитаж, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел (Паунова), представители на Национален младежки форум.